joi, 4 august 2011

Copiii zilelor noastre

Nu sunt intru totul de acord cu blamarea exclusiv a parintilor pentru faptele copiilor.
Sigur ca in zilele noastre, puterea banului este oricum perceputa de copii din reactia celor care ii inconjoara (daca nu de la parinti direct) ea este mai presus de puterea relatiilor si le da acestora sentimentul ca orice ar face, se poate rezolva / plati.
Tocmai de aceea consider ca parintii sunt vinovati in principal de dotarea cu masini excesiv de puternice prea timpuriu, inainte ca odrasla sa fie capabila sa priceapa ca se expune la un pericol major atat pe el cat si pe ceilalti , restul responsabilitatii ramanand insa in seama copilului.
Sotii Ceausescu aveau opinii foarte clare in aceasta privinta si considerau ca parintii trebuie sa fie considerati vinovati pentru faptele copiilor lor, abaterile acestora fiind considerate o dovada a lipsei de educatie oferite de parinti.
Sigur ca si atunci existau copii care nu puteau fi disciplinati (ca mine de exemplu) si pentru care parintii primeau nesfarsite reprosuri.

Un comentariu:

  1. ai perfecta dreptate in ceea ce spui. cat priveste sotii ceausescu, chiar daca aveau aceste opinii consider ca au reusit sa-i educe destul de bine pe copii lor.

    RăspundețiȘtergere

Live 09.04.21

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ixfKWSEsUZM" title="YouTube video ...